Přišli jsme o budovu v Počernicích

Přišli jsme o budovu v Počernicích

Tento příspěvek se nám nepíše vesele, neboť v plánu byly úplně jiné, ale občas některé věci neovlivníme, a tak se na cestě k naší škole vyskytla nečekaná překážka.

😢 Stručně?

Přišly jsme o budovu naší školy, a tím pádem musíme hledat velmi rychle znovu a najít budovu / místnosti, které jsou již ideálně zkolaudované jako škola. V opačném případě se otevření naší školy tento rok nejspíše nepodaří. Pokud se to nepovede, budeme řešit alternativní možnosti, jak školu zachovat, případně budeme v září žádat o zápis znovu. Je možné, že v té době už bude platit nová vyhláška a budovu se podaří nalézt snáze, i když úpravy budou zase nutné jiné a kritéria budou přísnější v jiných ohledech.

Nevzdáváme to a pokračujeme dál. Věříme, že to s Vaší podporou zvládneme – i jiné svobodné školy našly budovu třeba až v červnu 🙂.

🎥 Na rozloučenou s budovou jsme se rozhodly zveřejnit námi připravené a natočené video, které původně touto dobou mělo mířit na Donio. Děkujeme také tímto ještě jednou všem rodičům, kteří se rozhodli nám do něj přispět. A příště video se snad již novou budovou 🙂

Co se stalo a jak pomoci?

Je nám jasné, že si říkáte, co se stalo, když už se pracuje na projektu a probíhá předběžný „zápis“. O rozhodnutí pana majitele, dále na projektu nepokračovat, jsme se dozvěděly samy na konci týdne. Přišlo to ve chvíli, kdy se měla finalizovat a podepsat smlouva, řešily jsme ji aktivně od prosince a pan majitel nám do poslední chvíle neřekl o žádných pochybách, proto jsme pokračovaly v přípravách školy, sbírky i zápisu bez velkých obav.

💡Koukněte na procházkách kolem sebe, poptejte se známých, cokoliv Vás napadne – pošlete tipy na budovy, ideálně takové, které mají stropy alespoň 3m, plocha cca 200 m2 (cca 2 místnosti + pár menších, záchody), kolem alespoň malý pozemek.

Lokalita Praha – ideálně oblast Černý Most, Hloubětín, Běchovice, Počernice, Klánovice, Kbely, Vinoř atp. (případně i Praha-Východ)

Děkujeme…

Sdílejte příspěvek

Další příspěvky

Hledáme prostory

Momentálně se soustředíme na hledání budovy. Co tedy přesně hledáme? Může se jednat i o pronájem

Více »