Začínáme s komunitkou

Začínáme s komunitkou

Původně jsme deklarovaly, že komunitní školu nechceme, ale okolnosti nás nakonec dovedly do bodu, kdy jsme si řekly, že komunitku jako dočasné řešení nakonec zkusíme. Při ležení v papírech, schůzkách, telefonátech a obíhání nemovitostí se nám nejednou stalo, že se naše děti mohly cítit trochu odstrčeně, a proto jsme si řekly, že nechceme, aby období, kdy se snažíme založit rejstříkovou školu, vnímaly jen jako dobu, kdy maminky byly duchem jinde.  A ještě nebyly vidět žádné hmatatelné výsledky. Potřebujeme zkrátka tu energii zase nasměrovat zpátky k tomu, co je pro nás důležité, a to jsou děti.

Vůbec to ale neznamená, že bychom náš původní záměr zavrhly, právě naopak. Na rejstříkové škole stále pracujeme a dáváme dohromady podklady pro žádost na rok 2025. Poučeny z předchozích nezdarů a slepých uliček se pouštíme do dalšího roku s nadějí, že tentokrát už to vyjde. 

Do doby, než se nám povede dát dohromady rejstříkovou školu tedy budeme provozovat komunitní školu založenou na stejných principech, akorát v jiných prostorách. Začínáme již koncem září, a proto jsme uskutečnily první schůzku s dospěláky, kteří budou ve škole působit, s rodiči, kteří s naší myšlenkou souzní a s dětmi, které budou s námi jako první společně budovat DRAKa. 

Děti spolu přirozeně zapluly do hloučků a my s rodiči jsme řešili provozní záležitosti, motivace, představy, ale i update ohledně našeho rejstříkového snažení, které veřejně už raději moc neventilujeme, abychom to nezakřikly, jako se nám to stalo už dříve. Jedno z ponaučení – zásadní informace šířit až ve chvíli, kdy budeme mít v ruce nějaké záruky a na dobré slovo nevěřit.

Září tedy pro nás bude v duchu startu komunitní školy a podání nové žádosti a my doufáme, že to všechno nabírá správný směr.

Sdílejte příspěvek

Další příspěvky

Hledáme prostory

Momentálně se soustředíme na hledání budovy. Co tedy přesně hledáme? Může se jednat i o pronájem

Více »