Beseda s Gabrielou a Urzou

Beseda s Gabrielou a Urzou

Tak a konečně tu máme slibované krátké ohlédnutí za naší besedou o Svobodě učení s ředitelkou ZŠ Ježek bez klece Gabrielou Ježkovou a učitelem z této školy, Urzou. V 16:50 jste nás ještě trošku drželi v napětí, zda tedy někdo dorazí, ale do 17. hodiny se místnost zaplnila, hernička také praskala ve švech a mohlo se začít.

Rozehřívací otázka byla na nás, ale po ní již padaly dotazy jeden za druhým a debata velmi rychle utekla. Stihli jsme probrat různá témata od obecných jako je povinná školní docházka, technologie, svoboda vzdělávání a co vše je možné nechat na dětech, po konkrétnější, kdy jste se ptali jak přesně funguje sebeřízené vzdělávání v Ježkovi, uváděly se i osobní příklady a zkušenosti.

Během besedy jsme se snažily věnovat také hlídaným dětem a maminkám, které postávaly s miminky na chodbě. Po skončení jsme si ještě povídaly s některými rodiči o naší škole, o vizi, fungování i o tom, co slyšeli od našich hostů, a jak to vidíme my, i o tom, co nás čeká a jak nám lze případně pomoci s budováním naší školy.

Lichotivé pro nás je, že z občerstvení toho moc nezbylo. Kromě jednoho štrůdlu, který Kačka nechala na střeše svého auta, což jí došlo ve chvíli, kdy po zabrždění na semaforech uslyšela zvuk naraženého plechu – dojel docela daleko 😀. Až tak úspěšná to byla akce, že jsme z toho byly celé mimo :)). (Koho to zajímá, štrůdl i tác přežily).

Naše velké poděkování patří Gabriele a Urzovi za besedu a vše, co pro sebeřízené vzdělávání dělají, Kačce Marečkové za hlídání dětí a panu majiteli budovy, který nám umožnil tuto besedu uspořádat v „zatím“ jeho prostorách.

Děkujeme i Vám všem za účast a plodnou diskuzi a těšíme se na další shledání!

Zde můžete slyšet audiozáznam z besedy.

Sdílejte příspěvek

Další příspěvky

Hledáme prostory

Momentálně se soustředíme na hledání budovy. Co tedy přesně hledáme? Může se jednat i o pronájem

Více »