Návštěva Ježka bez klece

Návštěva Ježka bez klece

Jedním z největších zážitků tohoto týdne byla naše dvoudenní návštěva školy Ježek bez klece v Brně.

Naše děti byly úžasné. Některé zvládly zůstat doma s tatínky, ostatní vstaly v 5 ráno, aby mohly vyrazit na výlet s námi a následně celý pobyt senzačně zvládly, takže jsme měly dost času toho v Ježkovi co nejvíc prozkoumat a zpozorovat.

A co vše jsme zažily? Bylo toho mnoho. Po příjezdu se nás ujali dva žáci z prvního stupně, kteří nás po celé škole provedli, odpověděli na naše otázky a pochlubili se, co naposledy tvořili v dílně. Během celého pobytu jsme měly možnost mluvit jak s dětmi, tak dospěláky, kteří nás vřele uvítali a rádi se s námi podělili o své zkušenosti a pocity.

Zažily jsme ranní zvoneček, výuku, řádění, oslavu narozenin jednoho ze studentů i velký sněm. Užily jsme si jak legraci, tak řešení vážnějších záležitostí. Také jsme zjistily, jak důležitý je školní rozhlas, když přivezete sušenky pro všechny – ihned se ozval dusot a záhy byla plná kuchyňka. Mezi naše oblíbené zážitky patří i ranní debata, kdy si žák třetí třídy přinesl dva kousky překližky a model měsíce, a přemýšlel, jak dílo dokončit. Začal se vyptávat, jak měsíc vznikl, a když si Kačka nebyla jistá, tak zcela vážně podotkl, že se tedy velmi nedostatečně vzdělává 😃. Tak ještě že začíná studovat tu VŠ :)).

Máme tolik zážitků, zkušeností a nových nápadů, že to budeme ještě chvíli zpracovávat, ale určitě nás návštěva velmi inspirovala pro fungování naší školy a už se moc těšíme, až tohle vše budou moci zažívat děti i u nás.

Sdílejte příspěvek

Další příspěvky

Hledáme prostory

Momentálně se soustředíme na hledání budovy. Co tedy přesně hledáme? Může se jednat i o pronájem

Více »