Velké novinky z naší školy

Velké novinky z naší školy

Minulý týden jsme slibovali novinky po milé schůzce. A je to tady – první velké rozhodnutí – naše škola bude v Dolních Počernicích 🙂

Po náročném hledání budovy v oblasti Brandýska, která by alespoň částečně splňovala hygienické normy a další předpisy pro školy, jednání se školským odborem (kdy po skoro 50 dnech od žádosti stále nemáme ani stanovisko obce), jsme došli k závěru, že pokud chceme školu otevřít ve školním roce 2024/2025, musíme ustoupit z lokality a vrátit se k budově, která nás oslovila již dříve, ale pro její vzdálenost byla pár měsíců jen jako záložní.

Po druhém jednání s majitelem budovy, bývalé školy, bylo jasné, že se zde naskýtá plno možností pro naše budoucí Dráčata a rozhodli jsme se tedy do toho jít.

No kdo se může chlubit školou, kde kromě jiného je na školním pozemku biofarma, úžasný venkovní altán s ohništěm, kruh s kamennými lavičkami či švec, truhlář i kovář?

Zadali jsme studii světelnosti, náš první velký výdaj, a protože zatím alespoň jedna místnost prošla s přirozeným osvětlením, víme, že už máme první učebnu (proto se dnešní školy staví jako skleníky – bez oken odshora dolu je pomalu nemožné normy splnit). Ruku v ruce s tím šla úprava našich webových stránek, kde se již nyní dozvíte více o naší budově i jak je možné se zapojit – tak se nezapomeňte podívat na www.skoladrak.cz!

V září nás čeká podání žádosti na MŠMT, a nadále práce na ŠVP a další administrativě, získávání stanovisek od hygieny, hasičů, práce na projektu, kdy nám situaci komplikuje nová vyhláška, která ještě neplatí, a nikdo neví kdy začne, což znamená, že nikdo neví, podle čeho se má projekt přestavby řídit, a následně stavební práce.

Sledujte nás na naší cestě na FB či instagramu a připojte se k nám na této nezapomenutelné pouti za vzděláním a svobodou – potřebujeme třeba pedagoga pro první stupeň, dobrovolníky, sponzory nebo zájemce, kteří vyplní dotazník pro MŠMT na našem webu, ale i lidi, kteří budou informace o nás sdílet – je před námi ještě spousta práce. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na to, až společně naplníme tento nový prostor energií, radostí a vzděláním.

Sdílejte příspěvek

Další příspěvky

Hledáme prostory

Momentálně se soustředíme na hledání budovy. Co tedy přesně hledáme? Může se jednat i o pronájem

Více »